NYHETER    ATELJÉ    TUSCHMÅLERI    TAPETER    TYGER    PRODUKTER    INSTAGRAM


SURFACE PATTERN DESIGN

info@malinbjorklundritar.se

+46 (0)73 653 40 26

MALIN BJÖRKLUND DESIGNAR BLAND ANNAT MÖNSTER FÖR TAPETER, TYG OCH KAKEL.

VÄLKOMNA ATT BESÖKA OCH SHOPPA I ATELJÉBUTIKEN

MALIN BJÖRKLUND
BJURHOLMSGATAN 3C
116 38 STOCKHOLM

HANDMÅLAD TAPET

YOUR WALLPAPER
BORÅSTAPETER


UPPDRAGSGIVARE
Boråstapeter
Duka
Helly Hansen
Linum
Ljungbergs
R.O.O.M
Your Wallpaper


 

HANDMÅLAD TAPET

Hantverket bakom mina handmålade tapeter börjar med att jag besöker platsen där tapeten ska vara, jag blir inspirerad av omgivningen och går hem till ateljén och gör en färgskala och en skiss översållad av växterna som kommer ingå i mönstret. Sedan rullar jag ut tapetvåderna på golvet och börjar måla. Jag målar på fri hand men jag placerar växterna omsorgsfullt i en mönsterriktning över hela tapetytan. Avslutningsvis, när tapeten är tapetserad, tillför jag det sista; oavslutade grenar över skarvarna och ett och annat blad.

TEKNISK INFORMATION
Tusch- ljusbeständig och vattenresistent
Liningpaper- undertapetseringspapper, färgändras vid exponering av ljus till en gulaktigare ton
Tapetens yta är relativt matt och obehandlad (lackering påskyndar tapetens färgförändring och rekommenderas ej)
Köparen har ingen bytesrätt och produktens hållbarhet garanteras ej

UTFÖRANDE
1. Möte med kund på plats där tapeten ska sitta (måttagning, diskussion angående måleriteknik, färgskala och flora)
2. Ateljéarbete- skisser, färgskala och flora
3. Avstämning med kund angående färgskala och floraskisser
4. Ateljéarbete- utförande av tapet
5. Leverans av tapetvåder till kund (numrerade våder eftersom tapeten är måttbeställd)
6. Tapetserig (kunden ansvarar för tapetsering)
7. Efterarbete- möte på plats hos kund för att måla det sista- oavslutade grenar som sträcker sig över skarvarna och liknande

PRIS
Pris på förfrågan. Från 5500 kr/ 10 m rulle

 

 

 

DIGITALTRYCKT TAPET FÖR YOUR WALLPAPER

Your Wallpaper har sedan starten 2004 tillverkat tapeter efter kundens behov med fokus på design. Den xerografiska digitala trycktekniken gör det möjligt att producera i så små upplagor som ett enda exemplar. Varje tapet är unik på sitt sätt eftersom den anpassas precis efter den vägg den ska hänga på. Your Wallpapers ambition är att möta behovet när du som arkitekt eller inredare vill skapa nya miljöer runt om i världen. Uppdragen omfattar bland annat restauranger, butiker, gallerier, kontor och hotell. Tapeterna produceras i Stockholm och distribueras direkt till kund.

YOUR WALLPAPER DESIGNERS
Your Wallpaper Designers kollektioner är tapeter där vi samarbetat med formgivare, illustratörer, fotografer, konstnärer och modeskapare som fått fria händer att designa tapeter.

KOLLEKTION ÖVERVEGETATION/ UNDERVEGETATION
I tapetkollektionen för Your Wallpaper representerar Övervegetation det synliga växtriket medan undervegetation befinner sig närmare marken och ibland under jorden. Övervegetation detaljstuderar blommorna som står i full blom, nyponrosens pistiller lyser som solen. I Undervegetation möter man rötter, spirande skott och den hemlighetsfulla växtkraften.

PRIS
Pris / kvadratmeter- räknas ut på Your Wallpapers hemsida
Prisexempel: 240X 350 CM 6099 KR EXKL MOMS

 

 

 

TAPET FÖR BORÅSTAPETER KOLLEKTION POETRY

PRESSRELEASE FRÅN BORÅSTAPETER 2013-09-19
I sin nya kollektion Poetry har Boråstapeter flyttat människans eviga behov av att uttrycka sig i ord och form från böcker och bilder till hemmets väggar. Mönster som förankrar det genuina och hantverksmässiga i nya uttryck är resultatet av ett samarbete mellan Boråstapeters designteam och formgivarna Ylva Skarp och Malin Björklund. Det är en modern tapetkollektion som både tänder en gnista att inreda hemma i en lite mer avskalad stil samtidigt som de skapar en inbjudande och poetisk känsla. Mönstren vandrar mellan strikta kalligrafiska uttryck till blommiga akvarelleffekter.

– Vi ville inspirera till att lyfta fram skönheten i ord och form enkelt och okomplicerat, berättar designer Madeleine Sidemo.

Flera mönster i kollektionen är gjorda mot en rå grund eller tvättad, blekt yta för att förstärka känslan av enkel skönhet där det vackra ligger i ett fåtal, noga utvalda detaljer.

Kollektionen Poetry finns i butik från 24 oktober 2013 och kostar 399 kr/rulle. Kollektionen innehåller 30 tapeter, 12 Mineral och 3 Plain.

PRIS
Pris hos återförsäljare ca 399 k/ rulle

 

 

 

DIGITALTRYCKT TAPET FÖR YOUR WALLPAPER

 

AFRIKAS LILJA

 

 

CLEMATIS

 

 

NYPONROS

 

 

NÄSTLA

 

 

NYMF

 

 

NYVAKEN

 

 

>

KATAKOMB

 

 

KOKONG

 

 

KARTOFFEL

 

 

KREVAD